Bestuursleden Bestuur

26804512_1915077628506887_8073289558515899961_n

Voorzitter

Jan van der Schaar

Jan van der Schaar (68) bestuursvoorzitter van de stichting Wensjes, daarnaast lid van de raad van commissarissen van de woningstichting Goede Stede te Almere, en lid van de ministeriele commissie geschilbeslechting woningcorporaties, gemeenten en bewonersorganisaties. In zijn werkzaam leven was hij actief in de (sociale) huisvesting als partner bij het onderzoeks- en adviesbureau RIGO en als deeltijd hoogleraar Volkshuisvesting aan de Universiteit van Amsterdam. Hij woont in Almere.

 

bestuur-stichting-wensjes-jan-vanderschaar
bestuur-stichting-wensjes-sharon-dekok-lamark

Secretaris

Sharon de Kok-La Mark

Sharon de Kok-La Mark (49) getrouwd en woon met mijn man en zoon alweer 17 jaar met heel veel plezier in Almere Buiten. Als betrokken buurtbewoonster kwam ik in februari 2016 in contact met Wensjes. Ik maakte kennis met Els en ben daarna nooit meer weggegaan. Sinds juli 2017 ben ik bestuurslid van Wensjes, in de functie van secretaris. Vooral om iets toe te voegen voor de medemens, voor de maatschappij.

Daarnaast ben ik ZZP-er. Vanuit de functie directiesecretaresse 25 jaar bij diverse bedrijven, werd ik Psychosociaal Werkende. Dat doe ik nu 12 jaar.

 

Een vriendin vroeg mij laatst 1 woord te noemen waar ik blij van word. Dat is coachen. Ambulant, telefonisch, of per mail. De afgelopen jaren heb ik als psychosociaal werkende/trainer gewerkt met het begeleiden van gezinnen. Gezinnen met kwetsbare jongeren met meervoudige problematiek, waaronder ADHD, PDD-NOS, gedragsproblemen, sociaal emotionele problematiek en/of een cognitieve beperking. Ook heb ik lessen verzorgd op het gebied van commerciële vaardigheden voor mensen werkzaam in de buitendienst.

 

Ik vind het belangrijk dat (jong)volwassenen een toekomstperspectief hebben en hun potentie kunnen ontwikkelen. Graag doe ik dit door uit te gaan van wat mensen kunnen met hun talenten, en ze daardoor in hun eigen kracht te zetten. Door naast de cliënt te gaan staan, mee te lopen en samen een traject aan te gaan waarmee ze uiteindelijk zelfstandig weer verder kunnen.

 

Geen dag is hetzelfde, ieder persoon is uniek. Bij Wensjes kom je heel veel mensen tegen, met nog veel mooiere gesprekken. Ik ervaar deze combinatie in werk en vrijwilligerswerk daardoor als zeer waardevol en hoop hiermee mijn steentje te kunnen bijdragen.

Penningmeester

Pascalle Helling-Top

Pascalle Helling-Top (44) geboren te Utrecht. Samen met mijn man hebben we vier kinderen. We wonen vanaf 1999 met veel plezier in Almere Buiten.

Daarnaast ben ik eigenaar en oprichters van een Kindercentrum in Almere. Dat heb ik sinds 2009 en doe ik nu al heel wat jaren met veel plezier.

Ik ben met de stichting Wensjes in aanmerking gekomen door een ontmoeting in onze kerk. Els was daar om haar verhaal te vertellen over armoede en de Stichting Wensjes. Het verhaal van Els raakte me en ik ben langs gegaan bij Wensjes om te kijken hoe ik kan helpen. Eerst met enkele donaties en later na vele inspirerende gesprekken ben ik het bestuur ingestapt. Dat was in de zomer van 2017 en toen ben ik begonnen in de functie van Penningmeester. Het is fijn om een goede bijdrage te kunnen leveren aan het goede werk wat Els heeft neergezet met Wensjes. Mooi hoe ze mensen in hun kracht weet te zetten!

Pascalle.2.
65856643_2794564283949345_3145146152190476288_o

Algemeen Bestuurslid

Richard Kommers

Richard Kommers geboren te Amsterdam en in 1978 naar Almere verhuisd. Na een tijdje in London te hebben gewoond ben ik toch weer naar Almere terug gekomen. Na jaren in de horeca te hebben gewerkt, Heb ik vijf jaar geleden een overstap gemaakt en werk ik nu in de financiële sector van de luchtvaart. Sinds januari 2018 ben ik vrijwilliger bij Wensjes. Een uitdagende vrijwilligersbaan met heel veel verassingen.