Oprichtster Els Boxtel Over ons

foto Els 1

Els is zo iemand die geboren is om mensen te helpen. Wij kennen haar sinds ze in Almere is komen wonen. Met man en kinderen, in de Molenbuurt. Zij voelde zich direct enorm betrokken bij de buurt en haar bewoners. Daar begon haar bijdrage aan de samenleving van Almere. Els herkent uit eigen ervaring de kwetsbaarheid in mensen en zal altijd alles doen wat in haar macht ligt om hen daarin te versterken.

 

Inmiddels is zij initiatiefneemster van mooie projecten en pilots. We noemen er een paar: o.a. Place2B; een ontmoetingsplek voor tienermoeders, ze heeft in bewonersorganisaties plaatsgenomen, ze is medeoprichter van het Oké punt voor kinderen die vastlopen thuis of op school, vooroprichter van Stichting Belang Jeugd en Gezin, Jonge mama’s, initiatiefneemster van het Vlinderveld in Almere en natuurlijk oprichter van Stichting Wensjes Almere.

Hoe Wensjes begon…

Els heeft Stichting Wensjes Almere opgericht om een vergeten doelgroep te omarmen en armoede een stem te geven. Stichting Wensjes is ontstaan in de gang van Els haar huis. Daar verzamelde zij spullen om de kinderen in de buurt mee te verblijden. Speelgoed voor op het pleintje en later ook voedsel voor de ouders. Er bleek veel verborgen leed in haar buurt te zijn. In 2013 kreeg zij een ruimte voor Wensjes onder de flat. Een anti-kraak bestemming die al snel weer beschikbaar moest komen voor asielzoekers.

3610222

Els mocht een lokaal in het schoolgebouw gaan gebruiken. In dat schoolgebouw is zij inmiddels ook alweer verhuisd naar een ander lokaal. Zij kreeg subsidie voor Wensjes via het armoedebeleid. Zo kon zij noodvoedsel (noodpakketten) gaan verzorgen voor iedereen die dit nodig had. Er bleek veel vraag naar te zijn. Juist de mensen die een hulpverleningstraject in gingen hadden behoefte aan noodhulp.

 

Helpen van mensen in urgente nood

Het helpen van deze mensen in urgente nood staat centraal bij Wensjes. Je kunt hierbij denken aan mentale en materiële ondersteuning. De praktijk wees uit dat mensen dagen moesten overbruggen voordat zij bij het VLA terecht konden. Die dagen konden zij eten halen bij Wensjes, bij Els. Ook voor spullen zoals huisraad en kleding kon men bij Wensjes terecht. In de volksmond werd dit de inloop genoemd, waarbij zonder betaling hulp en goederen meegegeven wordt.